Met het buurtbudget willen we een brommobiel aanschaffen om onze diensten voort te kunnen zetten in de buurt.
De Klusfabriek is ontstaan als werkplaats voor jongeren op het gebied van techniek, design en media. Inmiddels is De Klusfabriek er voor de hele buurt, jong en oud. Er zijn samenwerkingen met buurtbewoners en Stichting Flora4life. De Klusfabriek is de plek waar iedereen hun talent kan laten zien en verder kan ontwikkelen.
De Klusfabriek zelf is een handig verbouwde container, een sleutelwerkplaats. Jongeren kunnen er praktijkervaring opdoen in het repareren van fietsen, brommers en scooters. Er is een kookclub, meidendag en koffieochtend voor buurtbewoners. We bieden stageplekken aan en bieden taakstrafjongeren een plek. Jongeren leren lassen, werken met hout, tuften en kunnen zelfs kleding afdrukken maken. Naast de technische en praktische ondersteuning, helpen we mensen ook wegwijs te maken en doorverwijzen naar instanties.
Daarnaast biedt De Klusfabriek diverse diensten in de buurt aan. We helpen met het verhuizen van kleine spullen. We halen spullen op voor mensen die dit fysiek zelf niet meer kunnen en een klein netwerk hebben. We bieden ook ondersteuning bij de voedselbank; bij sommige mensen leveren we de boodschappen thuis af. Veel fietsen worden in de wijk opgehaald en samen met de buurtbewoners en jongeren opgeknapt. Deze fietsen zijn bedoelt voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Alle vrijwilligers zijn mensen uit de buurt, wat de betrokkenheid en de gemeenschapszin versterkt.
Om dit alles te kunnen doen, maken we gebruik van een brommobiel met transportbak. Helaas is deze brommobiel stuk en niet meer te repareren. Met het buurtbudget willen we een nieuwe (tweedehands) brommobiel aanschaffen om onze diensten voort te kunnen zetten en de buurt te blijven ondersteunen. Marinus is de chauffeur van deze kleine buurtklusbus, en dankzij zijn inzet kunnen we deze belangrijke diensten blijven verlenen.
We komen niet alleen in onze directe buurt, maar gaan door heel Noord om spullen op te halen. Niet alleen voor buurtbewoners, maar ook voor organisaties. Op deze manier ondersteunen we een breed scala aan mensen en groepen. Dit zorgt ontzettend voor de verbinding en sociale cohesie in de wijk, waardoor iedereen zich meer betrokken en ondersteund voelt.
Als wij iets gedoneerd krijgen, knappen we het op en gaat het naar iemand in de wijk die het goed kan gebruiken. Zo zorgen we ervoor dat hulpbronnen efficiënt worden benut en direct ten goede komen aan degenen die het écht nodig hebben.
De Klusfabriek (DOCK) onderhoudt en beheert de brommobiel en de brandstof/verzekering wordt gedekt door De Klusfabriek (DOCK). Van het oud ijzer dat wordt opgehaald, wordt de brandstof betaald. Hierdoor kunnen we onze activiteiten duurzaam en zelfvoorzienend voortzetten.