Goede voeding is de ruggengraat van een gezond immuunsysteem . Kinderen die ongezond eten, hebben een veel grotere kans om ziek te worden.
De kinderen van 5 t/m 12 jaar leren geduld, het samenwerken in een teamverband, naar elkaar luisteren en elkaar te waarderen. Het belangrijkste wat ze leren bij deze kookles is hoe je van een start product een nieuw product kunt creëren. De smaak van spinazie proef je bijvoorbeeld niet meer in een groene smoothie zodra het wordt gemixt met andere fruitsoorten.
We zullen veel met elkaar in gesprek gaan om te praten over de ingrediënten. Kinderen zijn nieuwsgierig en willen alles weten over wat ze eten. Daarvoor moet je ze wel laten ontwikkelen en stimuleren. Deze kook workshop zorgt ervoor dat ze voldoende aandacht krijgen om te leren over de verschillende voedingsgroepen zoals, granen, zaden, kruiden, fruit en groenten. Hier hoort ook het durven proeven van verschillende smaken en bovendien maken ze ook kennis met het effect van een gezonde voeding op het lichaam.
Door zelf te proeven, ruiken, zien en het bereiden van maaltijden leren de kinderen om de smaak van gezonde voeding te waarderen.
Dat sommige kinderen weigeren groenten of fruit te eten betekent niet dat ze het niet lekker vinden. Het is onbekend voor hen en daarom is het erg belangrijk om dit positief te benaderen en kinderen juist wel te laten proeven.
We gaan tijdens deze workshop aan de slag met verse en gezonde producten. Zo gaan we onder andere lekkere maaltijden voor de lunch, tussendoortjes en traktaties maken en uitdelen.
Koken is het beste wat je aan kinderen kunt leren, dit kan je levenslang blijven doen. Ze krijgen positieve energie na het koken.
Plaats : OBA Vanaf 30 maart
Budgetten:
- Materiaal: €800
- Kook assistent: €1.400
- Docent: €3.000
- Vrijwilligersvergoedingen: €400
Totaal: €5.600